Instagram Facebook
+90 531 342 70 82

BRUGGEN

Ontbrekende tanden kunnen ervoor zorgen dat het zicht en de functionaliteit van je gebit wijzigt.

Ontbrekende tanden kunnen voor een andere beet zorgen, verschuiving van de tanden, problemen bij het spreken en een verhoogd risico op tandvlees- en kaakbeenontsteking, tevens op cariës.

Bruggen, implantaten en een kunstgebit, kunnen ontbrekende tanden vervangen.

Bruggen hebben een esthetisch doel, je kan je mooie glimlach tonen aan mensen zonder beschaamd of bang te zijn dat enkel een ontbrekende tand hen zal bijblijven.

Ze helpen ook financieel, want bruggen kosten minder dan andere manieren om je tanden te vervangen.

Anders dan bij uitneembaar kunstgebit, wordt een brug op een natuurlijke tand of implantaat geplaatst.

WERKWIJZE BIJ BRUGGEN

Bij een eerste bezoek onderzoekt men de toestand van de tanden en het tandvlees, of je een kandidaat bent voor een brug. Indien dit wel zo is, wordt je lokaal verdooft zodat de tanden worden voorbereid om de brug te dragen. Wanneer de dragende tand niet sterk genoeg of volledig is, moet die eerst wat opgebouwd worden vooraleer hij gebruikt kan worden voor een brug.

Erna wordt een afdruk gemaakt van die voorbereide tand om het model ervan te creëren, je brug wordt dan gemaakt door technici in een tandlabo, zodat ze perfect passen op de voorbereide tand.

Dit is belangrijk om later mondproblemen, zoals cariës te voorkomen.

Terwijl je brug wordt gemaakt, krijg je een tijdelijke, zodat de tand en het tandvlees beschermd wordt tot aan de plaatsing van de definitieve kroon.

Om af te ronden, ga je terug voor een tweede bezoek om de definitieve brug te plaatsen.

Een brug gaat zeker meer dan 10 jaar mee, zeker wanneer je een goede mondhygiëne toepast.

ONTHOUD: Het plaatsen van een brug houdt in dat naastliggende tanden en tandvlees gezond dienen te zijn om ervoor te zorgen dat de brug op hun plaats blijft.

Om je tanden gezond te houden kan je ze best 2 maal daags poetsen en dagelijks flossen.

Bezoek aan de tandarts op regelmatige basis, waarbij de tanden worden schoongemaakt zijn 2 maal per jaar aan te bevelen.

VOORDELEN:

Bruggen zien er natuurlijk uit en vragen maar 2 bezoeken aan de tandarts. Wanneer je een goede mondhygiëne toepast ben je goed voor meer dan 10 jaar.

NADELEN:

Het is normaal dat de tanden nog een periode lichtjes gevoelig blijven na de behandeling. Bij een gebrek aan mondhygiëne kunnen infecties optreden.