Instagram Facebook
+90 531 342 70 82

Tandbehandeling in Alanya.

Alanya is de thuisstad van ongeveer 120,000 inwoners en ligt aan de Middellandse zee, aan de Turkse zuidkant geflankeerd door het Taurusgebergte.

De stad heeft een lange en woelige geschiedenis met de Romeinen, Byzantijnen, Armeniërs, Seldjoeken en Ottomanen.

De laatste 20 jaar is de stad uitgegroeid tot een toeristische bestemming en is vandaag een levendige regio met een oud stadscentrum.

Alanya is van de zuidkant de grootste vakantiebestemming met lange stranden en veel shopping mogelijkheden.

Hier vind je ook de beste mogelijkheden ivm het proeven van de Turkse folklore.

Alanya is een modern ontwikkelde stad en is in de loop van de jaren omgetoverd in een vakantieparadijs.

De bewoners staan er klaar om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

In Alanya smelt de beste Europese keuken samen met die uit het Midden-Oosten.

Je kan er dan ook eten zowel in gerenomeerde restaurants als in lokale eettentjes.

Vanuit het stadscentrum kan je naar een rotsachtig schiereiland, waar we op de top, op ongeveer 250 meter hoogte, de ruïnes aantreffen van een kasteel.

Het grote Seldjoeken kasteel daterend uit de 13de eeuw vormt één van de mooiste zichten langs de Turkse zuidkust, je kan er genieten van een dubbel ommuurde citadel met 150 torens en kantelen.

Wil je wat meer weten over Alanya's geschiedenis dan is het een goed idee om eventjes halt te houden bij het museum van Alanya. Hier kan je resten van archeologische opgravingen uit de Romeinse en Byzantijnse periode ontdekken.

In de hoofdstraat tevens winkelstraat, gelegen achter de haven, is het mogelijk alles te bekijken en te kopen wat je maar wenst.

Baden kan je op het fijne zandstrand van Cleopatra of op het ruwere zandstrand van Keykubat. De twee stranden zijn enkel gescheiden door een smalle strook land die naar het schiereiland met versterkte burcht leidt.