Instagram Facebook
+90 531 342 70 82

TANDPROTHESEN

Wanneer patiënten tanden verliezen, verliezen ze ook het ondersteunende kaakbeen en de vorm van het tandvlees.

Chirurgische methoden zijn er vandaag de dag om deze gebreken te herstellen en om esthetisch raamwerk te maken om tanden terug te plaatsen.

Maar, indien dit chirurgisch ingrijpen niet aan de orde is, of wanneer het onmogelijk is om voldoende verloren tandvlees te vervangen, dan is een prothese aangewezen.

Verwijderbare tanden worden zo gemaakt dat ze worden aangepast aan het uitzicht en aan het teruggedrongen tandvlees, namelijk door middel van een rooskleurige acrylhars.

Porselein samengevoegd met een gouden brug, opnieuw ondersteund door een natuurlijke tand of implantaat, kan eveneens roos gekleurd worden om hetzelfde resultaat te verkrijgen. Dit laat vervanging toe van zachte en hardere onvolmaaktheden zonder donkere spleten tussen de tanden achter te laten.

Er bestaat een techniek om het ontbrekende zachtere weefsel van bruggen en kronen te herstellen onafhankelijk van een vaste prothese.

Dit wordt bereikt door een uitneembare tandvleeselement, soms ook een tandvleesmasker genoemd.

Patiënten dienen erop gewezen te worden om de prothesen goed te verzorgen, er voorzichtig mee te zijn, te poetsen met tandpasta en om ze 's nachts in een bekertje te weken.

Toepassingen voor een tandvleeselement of een tandvleesmasker zijn de volgende:

1- Om spleten tussen de kronen te bedekken

2- Om onderdelen van implantaten te bedekken

3- Om worteloppervlaktes en om het verminderen van een klinisch geplaatste kroon te bedekken

4- Om de zwarte openingen tussen tanden waarbij het tandvlees is teruggetrokken, te bedekken.

5- Om de ruimte tussen de kroon en het zachtere gedeelte te bedekken.

6- Om te voorkomen dat er lucht tussen de behandelde tanden komt, om de uitspraak te verbeteren.

7- Om steun te verlenen aan de lip en kaak bij die patiënten die het nodig hebben.

Het voordeel van deze techniek is dat die toelaat om zachter weefsel te vervangen, om het esthetisch aspect te verhogen en gemakkelijk kan gereinigd worden.

Naast de mogelijkheid de prothese te verwijderen, is het enige nadeel de kwetsbaarheid omdat ze delicaat zijn op zichzelf.

Desondanks, wanneer we rekening houden met de groep van mensen die ooglenzen gebruiken, kunnen patiënten dit aanvaarden en dragen die voor jaren, zelfs indien ze zouden stukgaan.

Samengevat, er zijn veel voordelen van vervangende tandvleeselementen, waaronder het esthetisch aspect, de uitspraak en de mogelijkheid om makkelijk te reinigen.