Instagram Facebook
+90 531 342 70 82

LAAGJES PORCELEIN

Dit zijn dunne laagjes porselein die geplakt worden op voorbereide tanden.

Het is de ultieme manier om een mooie glimlach te bereiken met een minimale afbouw van de tand maar kan tevens de illusie opwekken dat de tand mooier in de welving geplaatst is.

De mooiere glimlach wordt bereikt in harmonie met het aangebrachte materiaal gekoppeld aan een duidelijke planning en productie van het gewaxte model.

Een model van je tand wordt gemaakt, gebruikt makend van de inlichtingen, verzameld tijdens het bezoek.

Het wax model wordt dan gebruikt om de juiste tint en vorm van de tijdelijke lagen te bereiken die een erg esthetische glimlach zullen opleveren. De optimale vorm en functie worden dan bereikt door een duplicaat te maken voor de definitieve toepassing.

Wat zijn laminaten en laagjes.

Er is een subtiel verschil in deze woorden wat betreft de tandartsenpraktijk en kan dus beiden door elkaar worden gebruikt.

Het zijn dus laagjes bestaande uit tand gekleurd materiaal dat aan de voorzijde van de tand wordt bevestigd om een mooier uitzicht te krijgen.

Wat is het verschil tussen laminaat en kroon?

Een kroon bedekt de volledige tand, terwijl laminaat enkel de voorzijde v/d tand bedekt.

Vandaar dat laminaat gezien wordt als een meer conservatieve behandeling omdat het zorgt voor het behoud v/d gezonde tandstructuur dat mogelijk wordt opgeofferd wanneer een kroon wordt geplaatst.

Wat is het verschil tussen rechtstreekse en onrechtstreekse laminaten.

Rechtstreekse laminaten worden onmiddellijk in de mond van de patiënt aangebracht.

Onrechtstreekse laminaten, daarentegen worden in het tandlabo nagemaakt naar een replica van de tand van de patiënt verkregen na het maken van een tandafdruk.

Is het uitzicht natuurlijk?

Nieuwe materialen zijn zo verbeterd, dat het erg moeilijk is voor een leek om uit te maken of er iets met je tanden is gebeurd.

Enkel een getraind oog, zoals de tandarts die heeft, kan zien welke behandeling er werd toegepast. Ook dat is echter voor hem (haar) moeilijk!

Waarvan zijn laminaten gemaakt?

Ze kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden waaronder keramiek, zirconium, composiet.