Instagram Facebook
+90 531 342 70 82

VERBLEKEN VAN DE TANDEN MET LASER

Hoe gebeurt dit professioneel?

Een professionele behandeling zorgt voor optimaal resultaat in een kort tijdsbestek.

Deze behandeling wint aan populariteit, ondanks het feit dat dit wordt beschouwd als de duurste methode om je tanden te bleken.

Hoe verloopt dit proces?

-De tanden worden gepolijst met puimsteen, een korrelig materiaal om tandplak te verwijderen.

-De mond wordt dan geïsoleerd met een soort gaas of watten om je tanden droog te houden tijdens het proces.

De bedoeling is dat ook de binnenkant van je kaak, je lippen en tong niet in aanraking komen met het product om je tanden te verbleken.

– Er wordt ervoor gezorgd dat ook je tandvlees ertegen wordt beschermd.

– De voorzijde van de tanden worden dan bedekt met deze oplossing. Er kan gekozen worden uit twee verschillende bleekmiddelen, op basis van waterstof peroxide, of op basis van carbamide peroxide. Vele producten om te verbleken hebben dan een helend licht of laser nodig om warmte aan te brengen zodat de peroxide geactiveerd wordt. Nadien blijft dit product gedurende 30 tot 60 min. op de tanden of wordt opnieuw aangebracht met verlenging van de tijd tot meer dan een uur, afhankelijk van het gebruikte product.

– Wanneer dan de optimale kleurschakering bereikt is, of wanneer de tijd verstreken is worden de tanden gespoeld met water en een fluoride oplossing om de gevoeligheid van de tanden bij tandverbleking te verhelpen.

– Je zal dan instructies krijgen om bepaalde zaken binnen de 24 uur niet te eten of te drinken, die een hoog gehalte aan kleurstof hebben, waaronder koffie, tomatensaus of sap, mosterd, rode wijn, tabak............

Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de poriën in het glazuur zich sluiten om zo vlekken te voorkomen.